Templom képek


Adószám:
19982627-2-06

1165200354839500
-52000005 bankszámlaszám


.orgonaA Szentesi Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány
adószáma:

18471791-1-06
Bankszámlaszáma:

57200031-10043567

Partneroldalak

erzsebet.jpg, 6,5kB

szeged.jpg, 7,4kB

kpt.jpg, 3,3kB

halo.jpg, 3,4kB

ujember.jpg, 3,4kB

devai.jpg, 6,5kB

jezsuita.gif, 3,6kB

jblog.jpg, 4,5kB

sziv.jpg, 8,5kB

szfkis.gif, 10kB

caritas.jpg, 3,1kB

magyarkurir.jpg, 2,3kB

hirporta.jpg, 1,9kB

vplebania.jpg, 2,0kB

kepmas.jpg, 3,4kB

igen.jpg, 2,2kB

zarandok.jpg, 2,9kB

Iroda

6600 Szentes
Erzsébet tér 2.

Ügyfélfogadás:
Hétfő, kedd, csütörtök, péntek (szerda szünnap)
8-12 óráig

+36 20/8234-172

Temetői iroda nyitva tartás: munkanapokon 8-12 óráig

+36 30/4148159

e-mail: szentanna.p@gmail.com


A plébánia irodáján, a megadott nyitva tartási időben Halmai Gabriella fogad mindenkit.
Kereszteléssel, hitoktatással, elsőáldozással, bérmálás, házasságkötéssel, temetéssel kapcsolatos információkért bátran fordulhatnak hozzá.

A Jézus Szíve templomban minden vasárnap fél nyolctól, a sekrestyében rendelkezésre állunk azon hívek számára, akik miseszándékot szeretnének bejelenteni, vagy egyházi hozzájárulásukat szeretnék befizetni.

A szentségek

A keresztség

A keresztelési felkészítő 4 alkalomból áll. Kérjük a szülőket időben jelezzék keresztelési szándékukat, hogy időben beleférjen a négy alkalommal való találkozás.

A keresztelés, mint befogadó szentség a keresztény élet fejlődésének folyamatában, az első lépés. Törekszünk arra, hogy ne csupán egy formai tradíciót tartsunk fenn, hanem egy életforma kialakulásához nyújtsunk segítséget. Jézus földi életében, a missziós küldetésének kezdetén megkeresztelkedett a Jordán vizében, hogy kifejezze: eggyé akar válni az emberrel. Mindenben hasonlóvá lett hozzánk, a bűnt kivéve. A keresztség szentségében, a megtisztulás kegyelme folytán, a Mennyei Atya gyermekei és Jézus testvérei lehetünk.

A keresztség a Krisztushoz térés szentsége, a kereszténység kapuja. A szentséget jól kifejezi jelképének természetes tartalma, amely a víz tisztító hatására utal, jóllehet túllép ezen. A megtisztulás nem csupán a külső tisztulást jelenti, hanem az élet teljes tisztulására utal. A keresztségben újjászületünk, "új életre támadunk"!

A bérmálás szentsége

A bibliából ismert pünkösdi események erőt adtak a tanítványoknak, hogy küldetésüket teljesíthessék. A Szentlélek nem csak erőt ajándékozott nekik, hanem közösségé formálta az apostolokat. A bérmálás megerősít a keresztség révén szerzett krisztusi-közösségben (Egyházban), valamint a papi, prófétai és a királyi küldetésben.

Eukarisztia - Az Élet kenyere

Jézus az eukarisztiát az utolsó vacsorán alapította, mikor együtt volt a Tizenkettővel. Az Egyház közössége kezdettől fogva úgy ünnepli ezt a szentséget, mint a feltámad Úr lakomáját, mint "kenyértörést", melyben látjuk az értünk megtöretett Jézust, aki ezáltal "értünk adta önmagát". Az Eukarisztia ünneplése mindig a közösségben történik, a szentmise liturgiájában, ami nem más, mint az emlékezés és jelenlét ünnepe. A kenyér valóságosan az Ő testévé, a bor valóságosan az ő vérévé válik. Az Úrnak a Lélek erejében elmondott szavai a kenyér és a bor fölött valóban azt tartalmazzák, amit jelentenek.

Az elsőáldozásra készülőket minden szeptemberben várjuk a plébániai hittanra, melyre általános iskola 4. osztályától várjuk a megkeresztelt és hittanra járó gyermekeket.

A házasság szentsége

A szentségi házasságra készülő pároknak minden tavasszal jegyes kurzust indítunk. A nyolc alkalomból álló közös készület célja, hogy segítsen még inkább megismerni egymást, a személyes kapcsolatokat elmélyítse, az esetlegesen felmerülő kérdésekkel foglalkozzon. A kurzus alkalmával találkozhatunk olyan házaspárokkal, akik már több gyermekes családanyák és családapák és a gyermekvárásról, illetve gyermeknevelésről osztják meg tapasztalataikat. A természetes családtervezés témájában egy orvosházaspár nyújt segítséget. A házasság szentségének bibliai alapjairól, a Teremtés könyvének emberképéről és a szertartás részeiről a plébános atya tart előadást.

Jelentkezni lehet személyesen a plébánia irodájában (irodai időben)